Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως της Ενορίας μας 2021

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου. Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 


Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.Την Παραμονή της Εορτής, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, στις 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνος Συριανού πλαισιούμενος από αρκετούς Κληρικούς της Μητροπόλεως, και πλήθος κόσμος τηρώντας όμως αποστάσεις και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά   μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό.Μετά τα Απόστιχα, ο π. Νήφων κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος με συντομία και περιεκτικά στην προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία, που έζησε και έδρασε, σε μια εποχή γενικής αποστασίας από το θέλημα και τις εντολές Του αληθινού Θεού. Ο ομιλητής αναφέρθηκε για το θαυμαστό τρόπο που τρεφόταν ο Προφήτης με το κοράκι που το ίδιο δεν τρέφει έτσι τα παιδιά του και έγινε φιλάνθρωπο κατά παραχώρηση Θεού, αλλά και νουθετώντας τον Προφήτη που από το ζήλο του έκλεισε για 3,5 χρόνια ο ουρανός και δεν έβρεχε. Αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θαύματα του Αγίου και την ανάσταση του γιου της χήρας στα Σαρέπτα και το γεγονός ότι αναγκάστηκε προηγουμένως να τρώει από τις θυσίες των ειδώλων. Κλείνοντας ο π. Νήφων επικαλούμενος τις πρεσβείες του Προφήτου ζήτησε να τον μιμούμαστε όλοι και να είμαστε σθεναρή στην αληθινή πίστη.


Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας μοιράστηκε στο κόσμο ο ευλογημένος άρτος και από ένα εικονάκι του Προφήτη Ηλία.


Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, κυριώνυμος ημέρα εορτής του Προφήτου Ηλία, τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Αντωνίου, την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών πιστών, τηρώντας όμως τα μέτρα πρόληψης που προβλέπονται για την πρόληψη του Κορονοϊού (αποστάσεις και χρήση κατά την είσοδο και έξοδο αντισηπτικού).


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε για τον βίο, το έργο και τα θαύματα του Προφήτη Ηλία αλλά επίσης την εχθρότητα και τους διωγμούς που αντιμετώπισε ο Προφήτης από τον Βασιλιά Αχαάβ και την γυναίκα του Ιεζάβελ. Στο τέλος προέτρεψε τους πιστούς να έχουμε τον ζήλο-αγάπη του Προφήτου για τον Θεό και την τήρηση των θείων Του εντολών για να έχουμε και εμείς  πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή μας, αλλιώς κινδυνεύουμε να παρεκκλίνουμε σαν το βασιλικό αυτό ζευγάρι Αχαάβ και Ιεζάβελ οι οποίοι διάλεξαν το δαιμονικό θέλημα, όχι του αληθινού Θεού και γι αυτό είχαν τραγική κατάληξη.


 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν εισηγήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης, τίμησε με επίσημο ευχαριστήριο-έπαινο, τον κ. Σωτήριο Ρήγα και την εταιρία του Σ+Β Κατασκευαστική, γιατί ανακαίνισε με δικό του και έξοδα, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ξενίας της Καλαματιανής και στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο αφού ευχαρίστησε τους  Κληρικούς και τους λαϊκούς συνεργάτες της Ενορίας που συνέβαλαν στην Ιερά Πανήγυρη αλλά και την γενικότερη  διακονία τους.Το απόγευμα της ίδιας μέρα αν και υπήρχε γενική διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή, στις 7:30  μ.μ. τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου, του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Βάση, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Ελευθέριου Αργυρουδάκη και Διονυσίου Γεωργουκόπουλου, της τοπικής πολιτικής προστασίας κ. Δήμητρας Σουτόγλου και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο, σύντομα να λάβει άδεια ανοικοδόμησης του πάνω Ιερού Ναού, που τόσα χρόνια βρίσκεται δυστυχώς όμηρος με την γραφειοκρατία και όχι μόνο για το σχέδιο εφαρμογής όλης της περιοχής.  Ο κ. Δήμαρχος από την σειρά του είπε ότι ως Δήμος έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και το θέμα βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής. Τότε Δήμαρχος και Μητροπολίτης συμφώνησαν να πιέσουν από κοινού την περιφέρεια, προς ικανοποίηση όλο του Εκκλησιάσματος.

Κατά το μοίρασμα του Άρτου, ήρθε το ρεύμα και έτσι πραγματοποιήθηκαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, δίπλα στον υπαίθριο χώρο του Ναού σε συνεργασία με την Λαογραφικό Σύλλογο Βάρης "η Σεμέλη" και του ΟΑΠΠΑ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης .


 

 

 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022. (Από Οκτώβριο 2021 έως Ιούνιο 2022)
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ
Οδηγίες για την Ψηφοφορία :
Από τον Οκτώβριο 2021 θα πραγματοποιηθούν (εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός προσκυνητών) και με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα
4 Απογευματινές Εκδρομές: (Οκτώβριος 2021, Δεκέμβριος 2021, Φεβρουάριος 2022, Απρίλιος 2022)
3 Μονοήμερες Εκδρομές : (Νοέμβριος 2021, Ιανουάριος 2022, Μάρτιος 2022)
1 Διήμερη ή Τριήμερη Εκδρομή : Μάϊος 2022 και
1 Εξωτερικού 4-6 ημέρες τον Ιούνιο του 2022.Ο κάθε Ενορίτης έχει δικαίωμα να ρίξει ένα ψηφοδέλτιο και 2 ψήφους σε κάθε κατηγορία Προσκυνημάτων (σύνολο 8), βάζοντας Σταυρό στις τελίτσες δίπλα από το Προσκύνημα.
Όποιος ψηφοδέλτιο βρεθεί με παραπάνω από 2 ψήφους σε κάθε κατηγορία, το Ψηφοδέλτιο θα θεωρείται άκυρο και δεν θα λαμβάνεται υπόψην.
Μπορούν και οι ανήλικοι να ψηφίσουν. ΥΠΕΥΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΩΣ ΩΡΑΣ :
19-20/10/2018: Μεγαλόχαρη—Μονή Κεχροβουνίου στην Τήνο.
27/11/2018: Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβής - Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών.
21/1/2019: Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας - Ιερά Μονή Αμπελακίου Αρκαδίας.
5/3/2019 : Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας -Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, στο Προκόπι Ευβοίας.
28/3/2019: Ι. Μ. Αγίας Λαύρας και Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.
10-14/5/2019: Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους
20-21/6/2019: Προσκυνήματα της Νήσου Άνδρου (Ιερές Μονές: α) Αγίας Μαρίνας, β) Αγίου Νικολάου, γ) Ζωοδόχου Πηγής και δ) Παναχράντου)
18-19/10/2021 : Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα.
23/11/2019: Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και το Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Νεκταρίου Θηβών
25/1/2020: Παναγίας Πλατανιώτισσα και β) Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο Αχαΐας.
25/2/2020: Ι. Μ. Πετράκη
 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdm8xZOrI3hStBK7b8fB6SVOIlcR1uLJ2F4jzWPUqe9jGe5kg/viewform