Εκτύπωση

3η Συνάντηση εκμάθησης παρασκευής ζυμωτού πρόσφορου στον Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου. Posted in Τα νέα της ενορίας

 


 

Tη Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στις 10:30 π.μ. μετά την θεία λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση του Σεμιναρίου, στο 1ο Κέντρο Διακονίας  της Ενορίας Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης με θέμα: «Μαθαίνω να ζυμώνω πρόσφορο, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας».Το  σεμινάριο έχει τρία σκέλη : Το 1ο Σκέλος περιέχει Πνευματική   Προετοιμασία για να μπει κανείς στη διαδικασία να φτιάξει πρόσφορο (άναμα Κεριού και Καντηλιού και προσφορά θυμιάματος και εκμάθηση ειδικών ευχών- προσευχών για την ανάληψη αυτής της ειδικής διακονίας.

Το 2ο σκέλος του σεμιναρίου έχει το πρακτικό – βιωματικό μέρος  και αφορά την προετοιμασία, το ανάπιασμα του προζυμιού, ζύμωμα πρόσφορου, ανάλυση και εξήγηση όλων των σταδίων της διαδικασίας παρασκευής πρόσφορου.

Και το 3ο μέρος του σεμιναρίου περιλαμβάνει το Θεολογικό μέρος και την θεολογική εξήγηση τι ακριβώς είναι τα μέρη της σφραγίδας πάνω στο πρόσφορο.

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται  με την πρόθυμη συμβολή των έμπειρων κυριών Χρυσούλας Νάκου και Χριστίνας Ωραιάνου για τα 2 πρώτα σκέλη του Σεμιναρίου και από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αντωνίου Χρήστου για το τρίτο θεολογικό σκέλος. Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να σημειώσουν το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνό τους στη σχετική κατάσταση στον Πρόναο και να προσέλθουν στο σεμινάριο για να μπορούν να ζυμώνουν τα δικά τους πρόσφορα με το σωστό και θεμιτό τρόπο.

                                                            Εκ του Ιερού Ναού