H Ενορία μας πήγε σινεμά.

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 

Κάνοντας υπακοή στην προτροπή του Μητροπολίτου αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως γενικότερα, 55 Ενορίτες της Ενορίας Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο του  Ιερού Ναού π. Αντώνιου Χρήστου, συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και ώρα 8:30 έξω από τον Θερινό Κινηματογράφο  «Ρία Digital Cinema»  (Αφροδίτης 8, Βάρκιζα), όπου στις 8.45 παρακολουθήσαμε στον κατάμεστο από κόσμο σινεμά, την καλογυρισμένη και άκρως πνευματική ταινία της σκηνοθέτιδος Helena Popovij "Μan of God" (ο άνθρωπος του Θεού).Η ταινία παρουσίασε τη ζωή και τη δράση του  λαοφιλεστάτου εν Αγίοις Πατρός ημών  Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από της οσιακής κοιμήσεώς του. Πραγματικά μεταφερθήκαμε νοερά, μέσω της οθόνης, στην εποχή του Αγίου Νεκταρίου, ψηλαφώντας, έστω και ακροθιγώς, στοιχεία από την αγιασμένη βιοτή του που μας άγγιξαν όλους και μας ενέπνευσαν για την δική μας ζωή, ιδιαίτερα αυτή την στιγμή που μπαίνουμε στο νέο εκκλησιαστικό έτος.Στο τέλος της ταινίας όλοι οι Ενορίτες ψάλλαμε διακριτικά το Απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου και αποχωρήσαμε. Κλείνοντας αξίζει να ευχαριστήσουμε θερμά τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Κινηματογράφου για την άριστη εξυπηρέτησή τους.


                                        Εκ του Ιερού Ναού

Η ενορία του Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης συμμετέχει οργανωμένα στην ταινία "Ο άνθρωπος Του Θεού".

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ

Η Ενορία μας με τη χάρη Του Θεού, θα συμμετέχει οργανωμένα στην προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού», που έχει να κάνει για την ζωή του Αγίου Νεκταρίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν την Κυριακή 29/8 μετά την Θεία Λειτουργία στην κ. Ολυμπία Γεωργιάδου (τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ) και να βρίσκονται έξω από το Θερινό Κινηματογράφο «Ρία Digital Cinema»  (Αφροδίτης 8, Βάρκιζα) την Τρίτη 31 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ. (Η ταινία ξεκινά στις 8:45 μ.μ.)

                                               Εκ του Ιερού Ναού

 

Ιερά Αγρυπνία για την Οσία Πελαγία της Τηνίας

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 

      Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας.  Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης, θα πραγματοποιηθεί η θερινή ομιλία της Πέμπτης κανονικά 7:45 μ.μ. με 8:45 μ.μ. και στη συνέχεια θα τελεστεί η Ιερά Αγρυπνία ώρα 9.00 μ.μ. και θα τελειώσει περίπου ξημερώματα τη Παρασκευή 23 Ιουλίου γύρω στις 1.00 π.μ.

       Παρακαλούνται οι ενορίτες και όσοι άλλοι φιλακόλουθοι και φιλάγιοι Χριστιανοί επιθυμούν, να μετέχουν της θερινής ομιλίας και της Ιεράς Αγρυπνίας.

                                                      Εκ του Ιερού Ναού

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως της Ενορίας μας 2021

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 


Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.Την Παραμονή της Εορτής, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, στις 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνος Συριανού πλαισιούμενος από αρκετούς Κληρικούς της Μητροπόλεως, και πλήθος κόσμος τηρώντας όμως αποστάσεις και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά   μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό.Μετά τα Απόστιχα, ο π. Νήφων κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος με συντομία και περιεκτικά στην προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία, που έζησε και έδρασε, σε μια εποχή γενικής αποστασίας από το θέλημα και τις εντολές Του αληθινού Θεού. Ο ομιλητής αναφέρθηκε για το θαυμαστό τρόπο που τρεφόταν ο Προφήτης με το κοράκι που το ίδιο δεν τρέφει έτσι τα παιδιά του και έγινε φιλάνθρωπο κατά παραχώρηση Θεού, αλλά και νουθετώντας τον Προφήτη που από το ζήλο του έκλεισε για 3,5 χρόνια ο ουρανός και δεν έβρεχε. Αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θαύματα του Αγίου και την ανάσταση του γιου της χήρας στα Σαρέπτα και το γεγονός ότι αναγκάστηκε προηγουμένως να τρώει από τις θυσίες των ειδώλων. Κλείνοντας ο π. Νήφων επικαλούμενος τις πρεσβείες του Προφήτου ζήτησε να τον μιμούμαστε όλοι και να είμαστε σθεναρή στην αληθινή πίστη.


Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας μοιράστηκε στο κόσμο ο ευλογημένος άρτος και από ένα εικονάκι του Προφήτη Ηλία.


Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, κυριώνυμος ημέρα εορτής του Προφήτου Ηλία, τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Αντωνίου, την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών πιστών, τηρώντας όμως τα μέτρα πρόληψης που προβλέπονται για την πρόληψη του Κορονοϊού (αποστάσεις και χρήση κατά την είσοδο και έξοδο αντισηπτικού).


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε για τον βίο, το έργο και τα θαύματα του Προφήτη Ηλία αλλά επίσης την εχθρότητα και τους διωγμούς που αντιμετώπισε ο Προφήτης από τον Βασιλιά Αχαάβ και την γυναίκα του Ιεζάβελ. Στο τέλος προέτρεψε τους πιστούς να έχουμε τον ζήλο-αγάπη του Προφήτου για τον Θεό και την τήρηση των θείων Του εντολών για να έχουμε και εμείς  πλούσιες τις ευλογίες Του στη ζωή μας, αλλιώς κινδυνεύουμε να παρεκκλίνουμε σαν το βασιλικό αυτό ζευγάρι Αχαάβ και Ιεζάβελ οι οποίοι διάλεξαν το δαιμονικό θέλημα, όχι του αληθινού Θεού και γι αυτό είχαν τραγική κατάληξη.


 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν εισηγήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης, τίμησε με επίσημο ευχαριστήριο-έπαινο, τον κ. Σωτήριο Ρήγα και την εταιρία του Σ+Β Κατασκευαστική, γιατί ανακαίνισε με δικό του και έξοδα, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ξενίας της Καλαματιανής και στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο αφού ευχαρίστησε τους  Κληρικούς και τους λαϊκούς συνεργάτες της Ενορίας που συνέβαλαν στην Ιερά Πανήγυρη αλλά και την γενικότερη  διακονία τους.Το απόγευμα της ίδιας μέρα αν και υπήρχε γενική διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή, στις 7:30  μ.μ. τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και την παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου, του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Βάση, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Ελευθέριου Αργυρουδάκη και Διονυσίου Γεωργουκόπουλου, της τοπικής πολιτικής προστασίας κ. Δήμητρας Σουτόγλου και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο, σύντομα να λάβει άδεια ανοικοδόμησης του πάνω Ιερού Ναού, που τόσα χρόνια βρίσκεται δυστυχώς όμηρος με την γραφειοκρατία και όχι μόνο για το σχέδιο εφαρμογής όλης της περιοχής.  Ο κ. Δήμαρχος από την σειρά του είπε ότι ως Δήμος έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και το θέμα βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής. Τότε Δήμαρχος και Μητροπολίτης συμφώνησαν να πιέσουν από κοινού την περιφέρεια, προς ικανοποίηση όλο του Εκκλησιάσματος.

Κατά το μοίρασμα του Άρτου, ήρθε το ρεύμα και έτσι πραγματοποιήθηκαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, δίπλα στον υπαίθριο χώρο του Ναού σε συνεργασία με την Λαογραφικό Σύλλογο Βάρης "η Σεμέλη" και του ΟΑΠΠΑ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης .


 

 

Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

________

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΛΙΟΥ  ΚΟΡΜΠΙ  ΒΑΡΗΣ


Προφήτου Ἠλίου 7, ΤΚ. 16672, Κόρμπι Βάρης.

Τηλ: 210 9655370 fax: 210 9655371

site: http://www.profitilia-kormpivari.gr  e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ιερά και κατανυκτική Αγρυπνία Αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα θα τελεστεί την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα.

Η Ιερά Αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ και θα περατωθεί γύρω στις 12.30 π.μ. της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021.

                   Ἐκ τοῦ  Ἱεροῦ  Ναοῦ

Έναρξη Θερινών Ομιλιών στον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης.

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 

 

Από Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και κάθε Πέμπτη στις 6:30 μ.μ. θα τελείται ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στο Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης. Στη συνέχεια γύρω στις 7.45 μ.μ. στο Προαύλιο του Ιερού Ναού θα  ακολουθεί ομιλία γύρω από Πατερικά κείμενα, από τον π. Αντώνιο Χρήστου. Στο τέλος της ομιλίας, θα τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.  Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν. 
                    Εκ του Ιερού Ναού

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ 7 - 8 ΜΑΪΟΥ 2021

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

________

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΛΙΟΥ  ΚΟΡΜΠΙ  ΒΑΡΗΣ

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ  ΑΓΙΑΣ  ΞΕΝΙΑΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ

7 - 8 ΜΑΪΟΥ  2021

    Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν και φιλάγιων Χριστιανῶν, ὅτι ἡ Ἱερά μνήμη τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Παρθενομάρτυρος Ξενίας τῆς Καλαματιανῆς λόγῳ τοῦ Πάσχα καί τῆς Ἐορτῆς τοῦ Ἁγίου Γεωργίου  μεταφέρεται καί θά ἑορτασθῇ πανηγυρικῶς εἰς τό ὀμὠνυμον Ἱερόν Παρεκκλήσιον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Προφήτου Ἠλιοῦ Κόρμπι Βάρης κατά τό διήμερον 7ης καί 8ης Μαΐου 2021 συμφώνως πρός τό ἀκόλουθον πρόγραμμα ἑορτασμοῦ : 

Παρασκευῆ Διακαινησίμου  7 Μαΐου 2021

19:00 μ.μ. :Μέγας Πανηγυρικός Ἁρχιερατικός Ἑσπερινός μετά Ἀρτοκλασίας, χοροστατούντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ἑ.Β.Β. & Β. κ. Ἀντωνίου.

    Σάββατον Διακαινησίμου  8 Μαΐου 2021

7:00 π.μ:  Ὄρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτου Γλυφάδας Ἑ.Β.Β. & Β. κ. Ἀντωνίου.

19:00 μ.μ. :Μεθέορτος Ἑσπερινός.

                                                           

                                             Ἐκ τοῦ  Ἱεροῦ  Παρεκκλησίου

Διαδικτυακές Συναντήσεις Στ' Εβδομάδος Νηστειών 19 έως 25 Απριλίου 2021.

on . Posted in Τα νέα της ενορίας

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ

________

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ


Προφήτου Ἠλίου 7, ΤΚ. 16672, Κόρμπι Βάρης.

Τηλ: 210 9655370 fax: 210 9655371

site: http://www.profitilia-kormpivari.gr  e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις παρακάτω Διαδικτυακές Συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας του zoom κατεβάζοντας την εφαρμογή και πατώντας πάνω στους σχετικούς συνδέσμους την ώρα της συνεδρίας :

α) Topic: 18η Διαδικτυακή Συνάντηση Νεανικής Συνάξεως

Time: Apr 20, 2021 09:15 PM Athens

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81487617008?pwd=R1NPb2NDdmZEYTRNZ1IzVlNMeklkQT09

Meeting ID: 814 8761 7008

Passcode: 409229

β) Topic: Διαδικτυακή Συνάντηση-Πασχαλινό Θέμα

Time: Apr 22, 2021 09:15 PM Athens

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/83087124050?pwd=V0tmdGowQjNEbytiTXkvT1lCeVV3UT09

Meeting ID: 830 8712 4050

Passcode: 416074

γ)Topic: Κατηχητική Σύναξη για παιδιά Δημοτικού 24/4/2021

TimeApr24, 2021 1:45 PMAthens

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/86252342205?pwd=N25idGs4MXo1UmZIK09rQUIxMlgrQT09

Meeting ID: 862 5234 2205

Passcode: 359773

Σας περιμένουμε με αγάπη!  

 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022. (Από Οκτώβριο 2021 έως Ιούνιο 2022)
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΟΡΜΠΙ ΒΑΡΗΣ
Οδηγίες για την Ψηφοφορία :
Από τον Οκτώβριο 2021 θα πραγματοποιηθούν (εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός προσκυνητών) και με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα
4 Απογευματινές Εκδρομές: (Οκτώβριος 2021, Δεκέμβριος 2021, Φεβρουάριος 2022, Απρίλιος 2022)
3 Μονοήμερες Εκδρομές : (Νοέμβριος 2021, Ιανουάριος 2022, Μάρτιος 2022)
1 Διήμερη ή Τριήμερη Εκδρομή : Μάϊος 2022 και
1 Εξωτερικού 4-6 ημέρες τον Ιούνιο του 2022.Ο κάθε Ενορίτης έχει δικαίωμα να ρίξει ένα ψηφοδέλτιο και 2 ψήφους σε κάθε κατηγορία Προσκυνημάτων (σύνολο 8), βάζοντας Σταυρό στις τελίτσες δίπλα από το Προσκύνημα.
Όποιος ψηφοδέλτιο βρεθεί με παραπάνω από 2 ψήφους σε κάθε κατηγορία, το Ψηφοδέλτιο θα θεωρείται άκυρο και δεν θα λαμβάνεται υπόψην.
Μπορούν και οι ανήλικοι να ψηφίσουν. ΥΠΕΥΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΩΣ ΩΡΑΣ :
19-20/10/2018: Μεγαλόχαρη—Μονή Κεχροβουνίου στην Τήνο.
27/11/2018: Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβής - Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών.
21/1/2019: Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας - Ιερά Μονή Αμπελακίου Αρκαδίας.
5/3/2019 : Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας -Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, στο Προκόπι Ευβοίας.
28/3/2019: Ι. Μ. Αγίας Λαύρας και Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.
10-14/5/2019: Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους
20-21/6/2019: Προσκυνήματα της Νήσου Άνδρου (Ιερές Μονές: α) Αγίας Μαρίνας, β) Αγίου Νικολάου, γ) Ζωοδόχου Πηγής και δ) Παναχράντου)
18-19/10/2021 : Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα.
23/11/2019: Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και το Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Νεκταρίου Θηβών
25/1/2020: Παναγίας Πλατανιώτισσα και β) Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο Αχαΐας.
25/2/2020: Ι. Μ. Πετράκη
 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdm8xZOrI3hStBK7b8fB6SVOIlcR1uLJ2F4jzWPUqe9jGe5kg/viewform