Εκτύπωση

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε η 3η Προσκυνηματική Εκδρομή αυτή τη φορά στη Θήβα

Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου. Posted in Τα νέα της ενορίας

 


 
Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, στα πλαίσια ενισχύσεως του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε το μηνιαίο προσκύνημά του και  συνολικά την 3η Προσκυνηματική Εκδρομή του, για το Εκκλησιαστικό Έτος 2019-2020, το Σάββατο  23 Νοεμβρίου 2019, με προορισμό τον Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών και το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Νεκταρίου Θηβών, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας
 
Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας, οι 45 συμμετέχοντες στην πνευματική εξόρμηση αναχωρήσαμε στις 9:30 π.μ. για την Θήβα. Όλοι απολαύσαμε τόσο τον καλό καιρό, όσο και την διαδρομή, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα θεολογικά θέματα εντός του λεωφορείου. 
Φτάνοντας στο πρώτο προσκύνημα του Ι. Ν. Ευαγγελιστού Λουκά, προσκυνήσαμε την Αγία του Λάρνακα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου.
 
 
Ψάλαμε το Απολυτίκιό του και της Εορτής των Εισοδίων  της Θεοτόκου. Αφού περιπλανηθήκαμε και στο προαύλιο, αναχωρήσαμε για το κέντρο της πόλης. 
Μετά από μια χαλαρή βόλτα, φάγαμε σε ταβέρνα της περιοχής.
 
Στη συνέχεια στις 2.45 μ.μ., αναχωρήσαμε για το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου λίγο έξω από τη πόλη της Θήβας. 
Φτάνοντας στο Ησυχαστήριο μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε στους χώρους του η Γερόντισσα Αρσενία, (παλιά μας γνώριμη και συνεργάτης όταν ήταν λαϊκή). Αφού προσκυνήσαμε το πρόσφατα Ανακαινισμένο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω, πήγαμε στη συνέχεια για κέρασμα στο Αρχονταρίκι. 
Εκεί γευτήκαμε τόσο υλική όσο και πνευματική τροφή από την αδελφή Αρσενία.
Ακολούθησε στο Καθολικό του Αγίου Νεκταρίου, η Ακολουθία του Εσπερινού που τέλεσε ο συνοδός Ιερέας π. Αντώνιος Χρήστου. Εκεί προσκυνήσαμε επίσης τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και άλλων Αγίων.  Τελειώνοντας το προσκύνημά μας στο Ησυχαστήριο, αναχωρήσαμε για την Ενορία μας, όπου φτάσαμε στις 8.00 μ.μ. όλοι ανανεωμένοι πνευματικά.
 
Επόμενο προσκύνημα της Ενορίας μας είναι απογευματινό στις 18 Δεκεμβρίου με προορισμό  την Ἱ. Μ. Παντοκράτορος Νταού (Ταώ)  Πεντέλης. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση γι’ αυτό.

 

                                   
                                               Εκ  του Ιερού Να

 

 

Επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του Κορονοϊού δεν κάναμε Πάσχα όπως προβλέπεται, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας στον Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, θα το εορτάσουμε τώρα στην Απόδοση της Εορτής του Πάσχα.
Θα γίνουν όλες οι Ιερές Ακολουθίες όπως προβλέπονται για το Πάσχα χωρίς καμιά διαφοροποίηση:
Τρίτη 26 Μαΐου 2020: 11:00-11:50 μ.μ. :  
Η Ακολουθία της Παννυχίδος. 
11:50-12:00: Η Ακολουθία της Αναστάσεως
Τετάρτη 27 Μαΐου 12.01-2.15  ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. 
 
Καλούνται όσοι πιστοί μπορούν να έρθουν με τις Αναστάσιμες Λαμπάδες τους και να συμμετάσχουν στην πασχαλινή αυτή πεμπτουσία! 
               
                    Εκ του Ιερού Ναού